zaterdag 26 mei 2012

OVER DE OLIFANT EN DE BLEUS BROTHER!!

Donderdag avond was daar dan de laatste dag van de avond 4daagse en traditie getrouw gaan dan alle wandelaars verkleed voor hun intocht door de hoofdstraat.Met voorop het plaatselijke muziekkorps.(ben ik nou de enige die daar altijd weer een brok van in zijn keel krijgt?.... oh nee mijn moeder ook haha)
Mijn stoere papa was blij dat ie alleen op dinsdag(met fay) en woensdag(met Sam )had meegelopen ;-) en dus niet als beer of konijn door de hoofdstraat hoefde.
Maar mijn kinderen dus wel. De 5 kilometer ging als dier en de 10 kilometer zogezegd in disco stijl.


Het olifanten pak van Fay gemaakt van een oude pyjama en shirt van mij!
Ik heb deze een paar jaar geleden samen met mijn moeder gemaakt toen Sam verkleed op school mocht komen en bedacht had dat ie als olifant wilde (natuurlijk joh!!)


In de oren en slurf zit ijzerdraad.
Donderdag avond heb ik hem nog een beetje gerepareerd hier en daar.

Zo even de oren en slurf af,het is warm!Sam in disco kreeg ik helaas niet meer voor elkaar,(daar baal ik dan enorm van)
Dus hebben we er een coole bleus brother van gemaakt(de zonnebril zat al weer in mijn tas)
Handig als je zoon je kleren past ;-) Dus jasje,broek en stropdas van mij.en de toffe hoed is van hem zelf.

Ik vind het altijd wel wat hebben als iedereen zo in de hoofdstraat ze staat op te wachten,en ze komen er aan lopen met met het muziekkorps voorop en de school vlag in de hand .
Hun vader had ze opgewacht bij het verzamelpunt  dus dat was goed verdeeld en van hem kreeg ik een seintje dat ze voorop in de stoet liepen,en dan toch nog bijna missen he!?De bloemen buit (mama ook blij)
Ik had ook 2 bloemen voor elk gekocht en daar zou ik dan samen met een voet lolly een leuk bosje van maken.Ware het niet dat ik de bloemen met mijn stomme kop op mijn werk had laten liggen.(daar was de volgende dag door die hitte niet veel meer van over kan ik je vertellen)Dus toen heb ik maar snel wat bloemetjes uit de tuin geplukt.Ze zagen overigens alleen de lolly ;-)

En dat was het weer voor dit jaar,er is een kans dat dit de laatste keer was,er zijn geen vrijwilligers meer te krijgen,en ondanks dat het voor mij vooral een heen en weer gefiets en georganiseer is,hoop ik toch van harte dat dit blijft bestaan!!

Fijne lang weekend allemaal!!
(niet voor mij,ik ga zo weer aan het werk)

18 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel leuk uit! Mijn oudste (bijna 7) wil pertinent niet mee doen met de avondvierdaagse en dat vind ik best wel jammer...
  Ik hoop dat je toch een beetje kan genieten van het mooie weer, werkse!
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha! Wat leuk. Dat is bij ons niet dat verkleden. Alleen lopen. Wij gaan begin juni weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zich kunnen verkleden, zo leuk. Fijn en zonnig weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk dat ze vaak denken " fijn zo'n handige moeder "!! Leuk allemaal zeg! Enne...geniet van de BBQ hoor. Wij ook, zin in! Fijn weekend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een grappige traditie zo verkleed de avond vierdaagse doen, had ik nog nooit van gehoord. Helaas een beetje warm alleen. Maar ach olifanten leven ook in Afrika....
  lollig pak!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat er grappig uit zeg, zo verkleed! Het bosje bloemen aan het eind vond ik altijd het leukste! Van m'n opa en oma kreeg ik altijd duizendschoon uit hun tuin... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk zeg! Ze zien er alleszins geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb genoten van je heerlijke verhaal. Heel herkenbaar en ja ik krijg ook altijd een brok in mijn keel van de fanfare. En tegelijkertijd ook een feestgevoel. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar heb ik echt nog nooit van gehoord, verkleed met de avondvierdaagse, wat een drukte voor alle ouders, maar wel leuk! En leuk joh dat olifantenpak, en je dochter die heeft duidelijk jouw kaaklijn, grappig om te zien. Ik verwaarloos de blogs en beetje trouwens maar kom gauw weer en jij komt maar eens een megaorder afhalen, altijd goed XD!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toffe kostuums seg! En lees ik dat nu juist: komen die zonnebloemen uit eigen tuin? Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WOW! Wat een geweldig pak! Looking sharp! ^-^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze boffen maar met zo'n toegewijde moeder!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De tomaatjes op mijn blog zijn met knoflook en munt. Lekker joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pssst... kijk nou eens goed: http://www.knoopjes.blogspot.com/2012/05/winners-are.html
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gezelligheid allemaal jôh. Enne...van die brok in je keel herken ik zeker! Ik heb het al als ik op t.v. een mooie dans of muziek voorbij zie komen. In dat opzicht (voor de rest vind ik het super) kijk ik ook bijna op tegen de eindmusical van Thimo over een paar weken. Sterker nog..als ik er aan denk kan ik al janken. Ik ben een zeef...

  BeantwoordenVerwijderen